Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIX2 – a második bőröd

SIX2 – a második bőröd

Ismerd meg a különleges és innovatív szövési technológiával készülő, utánozhatatlan olasz aláöltözőket!

A SIX2 márka története 2009-ben kezdődött az olaszországi Bagnara di Romagnában, Ravenna tartományban. Az alapítók sport iránti elsöprő rajongása és mélyreható textilipari ismeretei együttesen hívták életre a vállalatot.

A fejlesztőmunka eredménye egy szabadalmaztatott, rendkívül innovatív szövet lett, melyet immáron világszerte értékesítenek, de a mai napig 100%-ig Olaszországban készítenek. Egy anyag, mely tökéletesen illeszkedik az emberi testhez - nem akadályt alkot, sokkal inkább egyfajta második bőrként funkcionál, biztosítja a tökéletes hőszigetelést és elvezeti az izzadságot.

„Innovatív megoldások a sporthoz”: ezt jelenti a SIX2 betűszó, így könnyű kitalálni, hogy a termékek fejlesztésével kapcsolatos innováció és kutatás milyen mélyen gyökerezik. Az egész hat egyszerű termékkel kezdődött, melyet mindenféle drága reklámkampány nélkül népszerűsítettek, sokkal inkább a kiváló olasz termékek minőségének és hatékonyságának hangsúlyozásával értek el sikereket. Az eredmény magáért beszél: mindössze két év alatt a SIX2 márkanévvé vált, termékeiket Olaszország-szerte több mint 1000 értékesítési ponton kínálták, pedig mindössze annyit tettek, hogy valós körülmények közötti tesztlehetőséget biztosítottak sportolóknak és kereskedőknek.

A növekedés innentől kezdve gyakorlatilag megállíthatatlan volt, és a katalógusban szereplő termékek száma csakhamar 100 fölé nőtt. Immáron nemcsak technikai alsóruházatot, hanem sportruházatot (Activewear széria), protektorokat (Pro Tech), gyerekeknek szóló felszereléseket és számtalan kiegészítőt is kínálnak. Egy valami azonban az összes termékben közös: mindegyik alapját az a szabadalmaztatott szövet adja, amely a SIX2 termékeit minőségi és hatékonysági szempontból egyedülállóvá teszi.

SIX2 ORIGINAL CARBON UNDERWEAR

Minden SIX2 termék, legyen az rövid- vagy hosszúujjú póló, maszk, alsónemű, ugyanazzal az alapvető tulajdonsággal rendelkezik: szárazon tartja a bőrt és megvéd a kellemetlen szagok kialakulásától, függetlenül attól, milyen évszakban használja viselője.

Ez a szabadalmaztatott, egyedi, szénnel kombinált kötési technikának köszönhető. A SIX2 ruházatait karbonszál, valamint lycra és polipropilén anyagok egyedülálló kombinációja alkotja, mely olyan módon működik, hogy rendkívül gyorsan eltávolítja, szinte felszippantja az izzadságot a bőrről, elvezeti a ruha külseje felé, ahol elpárolog, biztosítva így a test tökéletes termoregulációját.

A SIX2 termékek nagyszerű mivoltát jól mutatja, hogy több MotoGP és Superbike-versenyző – például Karel Abraham és Marco Melandri – is elégedetten használja, de más sportágak kiváló képviselőin is rendre feltűnnek.

SIX2 - A MÁSODIK BŐRÖD

Az említett anyag az Original Carbon Underwear®, egy szabadalmaztatott szövet, amely kivételessé teszi a SIX2 termékeit. Hosszú évek sok-sok kutatási eredménye, a technikai szövetszálak tökéletes keveréke és a különleges szövési módszer egy olyan egyedülálló textilben egyesült, amely segíti a sportolókat – legyenek azok amatőrök vagy profik –, hogy soha nem tapasztalt kényelmet érezhessenek a SIX2 termékek viselése közben.

A technikai szövetszál-öltések rendkívüli kombinációja utánozhatatlanná teszi a SIX2 termékeit.

Az anyagkeverék a következőket tartalmazza:

  • KARBON
  • POLIPROPILÉN
  • POLIAMID
  • ELASZTÁN

A TITOK A SZÖVETBEN REJLIK

Az anyagszerkezet kialakítása lehetővé teszi, hogy az izzadságot teljes mértékben kivezesse a bőrről.

Ez azt jelenti, hogy…

- a bőr mindig száraz marad

- az izzadság pangásának megakadályozásával a baktériumok nem szaporodnak el, ezáltal nem alakulnak ki kellemetlen szagok 

- mosás után a termék nagyon gyorsan megszárad
 

FŐBB TULAJDONSÁGOK

MELYIK TERMÉKET VÁLASZD? A HŐMÉRSÉKLET ÉS A TESTMOZGÁS INTENZITÁSÁTÓL FÜGG

A két fő tényező, ami meghatározza, mely aláöltözőt válassza a felhasználó, a tervezett fizikai aktivitás szintje, valamint a környezeti hőmérséklet, melyben a terméket viselni fogják. A SIX2 aláöltözők javasolt használatának megértéséhez tekintsd át ezt a táblázatot, segít a választásban!


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan működik?

Az Original Carbon Underwear® szövetszerkezete lehetővé teszi, hogy az izzadság a bőrről a szövet külsejébe kerüljön, majd onnan elpárologjon, köszönhetően az alacsony sűrűségű szövési zónáknak, melyek ideális arányban váltakoznak az ún. nyomási zónákkal. Mindez garantálja az aláöltöző viselője számára a megfelelő hőszabályozást és transzpirációt (az izzadság elpárologtatását) minden időjárási körülmény között.

Az ún. alacsony sűrűségű zónák szénszálak felhasználásával jönnek létre, melyek amellett, hogy nagyon ellenállóak és nagyon könnyűek, kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek (nem véletlen, hogy pl. szkafanderekben is használják).

Textil formájában a szénszál annyira finom, hogy gyakorlatilag láthatatlan az emberi szem számára, ám olyan mikroüregeket hoz létre, amelyek lehetővé teszik az izzadság kivezetését, ezáltal a bőr folyamatosan száraz marad.

A speciális anyagkeveréket polipropilén, poliamid és poliuretán szálak egészítik ki, melyek olyan nélkülözhetetlen funkciókkal gazdagítják a terméket, mint például a remek hőszabályozás, víztaszító képesség, kopás- és nyúlásállóság, rugalmasság.

Milyen méretet válassz?

Minden SIX2 aláöltöző termék (legyen az négyévszakos, nyári vagy téli) szorosan kell, hogy illeszkedjen viselőjére, akár egy második bőr. Ugyanakkor ha a mérettáblázat szerint vagy próba során azt tapasztalod, hogy súly vagy magasság alapján két méret között vagy, válaszd inkább a nagyobbat.

Mi a különbség a merinó gyapjú és a szénszálas Underwear Warm aláöltözők között?

A legfőbb differencia a két termékvonal tagjai között az izzadság kezelésének módja: a szénszálas aláöltöző legfőképp azoknak ajánlott, akik intenzív fizikai aktivitást végeznek átmeneti időszakokban vagy akár extrém hideg körülmények között is, míg a merinó gyapjú egyértelműen hideg időben javasolt, és inkább azoknak lesz jó, akik nem vagy csak kevésbé intenzíven mozognak.

Thermo Carbon Underwear® aláöltözők

A szabadalmaztatott Carbon Underwear®-ből származó erősebb, tömörebb, 45%-os textúrájú szövetet úgy fejlesztették ki, hogy még extrém hideg körülmények között is mindig fenntartsa a test állandó hőszabályozását anélkül, hogy korlátozná a test természetes kipárolgását.

Merinó gyapjú

A gyapjú minden más természetes anyagnál jobb hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal gátat képez a hideg ellen. A polipropilén másrészt hidrofób fonal, ami azt jelenti, hogy nem szívja magába a testnedveket, ezáltal optimális izzadságkezelést tesz lehetővé.

Hogyan gondoskodj az aláöltözőkről?

A SIX2 ruhadarabokat ajánlott kézzel mosni, esetleg mosógépben kímélő programmal, maximum 30-40° C-on. De a konkrét kezelés az adott darabtól függ: mindig alaposan olvasd el a kezelési útmutatót!

Ne használj fehérítőt!

Ne szárítsd őket szárítógépben!

Ne vasald, kerüld az anyag nyújtását vagy túlzott erőltetését, különösen, ha a termék még nedves!

A SIX2 a ResolvWear mosószerek használatát javasolja.

Mi az a fantasztikus illat, ami a SIX2 termékekből árad?

Ez a FRAGRANCEX: a SIX2 termékek eredeti illata, amelyet a RESOLVWEAR-rel közösen fejlesztettek ki - megvásárolható mosószer formájában, kifejezetten azért, hogy minden egyes mosás alkalmával felfrissíthesd az illatot. A készítményhez olyan molekulákat adtak, melyek segítenek megóvni a szövetszálakat és puhává teszik azokat öblítő használata nélkül is, valamint megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását viselés közben.

A mosószer kapható RESOLVWEAR FRAGRANCE ACTIVE változatban is, mely egy friss, mentolos, energizáló illat.

A SIX2 termékek széles választékát keresd a MotorOázis polcain vagy webshopjában! Kínálatunkban találsz aláöltöző felsőket és alsókat minden évszakra, párnázott alsót, nyaksálakat, többféle zoknit, téli és nyári maszkokat egyaránt.