Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Clover - Kis családi vállalkozásból a motoros világ élvonalába

Clover - Kis családi vállalkozásból a motoros világ élvonalába

Az olasz gyártó jelentős szerepet játszott a motoros ruházatok evolúciójában, talán nem is gondolnád, mennyi korszakalkotó újdonságot köszönhetünk neki.

A MotorOázis ruházati választékának legmeghatározóbb elemei az olasz Clover vállalat termékei. Aki betér Nagy Lajos király úti üzletünkbe, tapasztalhatja, hogy rendkívül széles választék áll rendelkezésre a gyártó felszereléseiből, kortól és nemtől függetlenül szinte bárki találhat magának olyan öltözéket, ami a felhasználási igényeket figyelembe véve megfelel számára. Gondosan megtervezett, kiemelkedő minőségű, praktikus és szemrevaló öltözékek sorakoznak a Clover állványokon, melyek garantáltan rabul ejtik viselőjük szívét.

De mit is érdemes tudni a cégről? Honnan indultak és hol tartanak most?

Tarts velünk és ismerd meg őket kicsit jobban!        

A motoros ruházatot és kiegészítőket gyártó Clovert immáron több mint négy évtizede, 1980-ban alapították az észak-olaszországi Trissinóban.

A CSALÁD

A cég igazi családi vállalkozásként indult, néhány lelkes motorrajongó tette le az alapköveket és indította el a Clovert. Azóta felnőtt egy generáció, a siker útján immáron az alapítók gyermekei terelgetik a vállalatot, akik a mai napig az eredeti irányvonalat és kulcsértékeket követik, folytatva azt a filozófiát, amely a megalakulástól kezdve rendkívüli figyelmet szentel a gyártott ruhadarabok minőségének és biztonságának, a tervezéstől kezdve egészen a vásárlónak történő kiszállításig.


Ezen az 1985-ben készült képen az Clover alapítói láthatók közösen a modellekkel 
és
fotósokkal, akik az egyik első kollekció katalógusfotózásán részt vettek.
   

TÖRTÉNET

Az első tíz évben a Clover kifejezetten az off-road/kalandmotoros szektorra specializálódott, különösen a motokrosszra, és nagyon jó hírnévre is tett szert a szakágban olyan nagy nevek támogatásával, mint például az ötszörös világbajnok Eric Geboers.

Aztán 1990-től, mikor többek között a természetvédelmi szabályozások szigorodása miatt a motorozás egyre inkább a közút felé kezdett elmozdulni, a Clover is egyre élénkebben kezdett érdeklődni az utcai motoros piac iránt. Múltjából adódóan továbbra is legfőképp a túramotoros felszerelések területén maradt, de egyre inkább teret hódított kínálatában a sportmotoros ruházat is.

Hogy mennyire fontos számára a minőség, jól mutatja, hogy ebben az időszakban a márka elkezdett versenyzőket szponzorálni, hogy közvetlen visszajelzést kapjon a kifejlesztett sportruházat kialakításáról, valós használati értékéről. A siker sem így, sem úgy nem maradt el: ekkortájt három dobogós helyezést is behúzott a gyorsaságimotoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályában Andrea Dovizioso (2004), Alvaro Bautista (2006) és Mike Di Meglio (2008) által.

A gyártó a két különböző világból szerzett know-how-nak köszönhetően már az 1980-as évek elején megalkotta a kalandmotoros ruházat kategóriáját, s a mai napig legfőképp a túra- és kalandmotoros vonalon mozog, olyan felszereléseket gyártva, melyek nem „rettennek meg” sem az időjárási viszonyoktól, sem az egyéb környezeti hatásoktól, legyenek azok bármilyen ártóak is.

FEJLESZTÉSEK

A cég aktív részese lett a motoros technikai ruházatok fejlődéstörténetének, különösen azért, mert bevezették a fejlett szellőzőrendszert és a többrétegű ruházat koncepcióját, mely kifejezetten alkalmas a hosszú utazások „transzklimatikus” jellegéhez.

Íme néhány innovatív megoldás, melyet a Clover mutatott be ELSŐKÉNT, és melyek azóta általánossá váltak a motoros felszerelések piacán:

1986 l AIR FORCED - Az első motoros kabát, melyet szellőzőrendszerrel szereltek fel, jelentősen javítva a komfortérzetet.

1989 l GHIBLI - Az első motoros kabát beépített protektorokkal.

1995 l HP – Az első, háromrétegű kabát kivehető vízzáró membránnal, mely tökéletesen alkalmazkodik a változó körülményekhez hosszú utak során is.

2009 l X-3 MULTIFIT – Az első, kétrészes motoros bőrruha, melynél lehetséges volt a különböző méretű alsó- és felsőrész összecipzározása, ráadásul úgy, hogy ilyen módon is tökéletes illeszkedést biztosítson.

2010TEKNO – Az első, háromrétegű motoros kabát, mely megfelel a CE EN 13595-1 Level 2 szabványnak. Magas szintű védelem és kényelem.

2012 I CROSSOVER AIRBAG – Az első, háromrétegű motoros kabát, melybe beilleszthető CE minősítésű légzsák-eszköz, ami megfelel az EN 1621-4 Level 2 európai szabványnak. Egy újabb lépés a komfort és a védelem terén. Továbbá ez az első, háromrétegű motoros kabát Zip & Fit rendszerrel ellátva, melynek köszönhetően a kabát akár egy mérettel is csökkenthető nyáron, mikor a belső rétegek ki vannak véve.

2013 l VENTOURING AIRBAG – Az első szellőző kabát olyan vízálló membránnal, ami a kabát belsejében és kívülről a kabátra húzva is viselhető, hogy szükség esetén tovább javítsa a hőszigetelést és szárazon tartsa azt.

2015 l CROSSOVER-3 AIRBAG – Az első motoros kabát, ami háromrétegűből lélegző, laminált kabáttá konvertálható, ráadásul láthatósági betétekkel gazdagítva. Egyesíti a két rendszer előnyeit, és követi a felhasználót a forró nyártól a heves esőzések át a téli hidegig. Ez az első, háromrétegű motoros kabát egyedi színekkel.

… és a fejlődés a 2018-as EICMA motorkiállításon leleplezett kollekcióval folytatódott, ahol a cég bemutatta a GTS-4 Airbag-et, egy háromrétegű motoros kabátot laminált külső szövettel, mely tökéletes komfortérzetet garantál még szélsőséges időjárási körülmények között is.

Nézd meg az alábbi videót, mely tanúsítja ezt (-22 Celsius fokon forgatták!)

A Clover a mai napig folyamatosan törekszik arra, hogy fejlődjön és újabbnál újabb innovációkat csempésszen termékeibe, melyek szavatolják a magasfokú felhasználói élményt. A cég termékei rendkívül sokoldalúak – kiemelkedő minőségű, extra strapabíró és tartós anyagokból készülnek, praktikus szabásvonalúak, tépőzárak és cipzárak sokaságával tökéletesen személyre szabhatók, no és nem utolsó sorban igencsak mutatósak.

A MotorOázis üzletében, a márka hivatalos magyarországi importőrénél széles választékban kaphatók az olasz gyártó termékei: az egyrétegű, extra szellős nyári dzsekiktől kezdve az átmeneti időszakra való, az időjárás viszontagságai ellen tökéletes védelmet adó laminált felsőrészeken át a fantasztikusan sokoldalú, jól variálható négyévszakos kabátokig, valamint természetesen nadrágok, protektorok, kesztyűk, kiegészítők.

Gyere, tegyél te is egy próbát velük!

Ismerkedj meg a Clover termékekkel IDE kattintva