Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CABERG: Az olasz bukósisak 1974 óta

CABERG: Az olasz bukósisak 1974 óta

A bergamói székhelyű vállalat története a kihívások, a fejlesztések iránti szenvedély és a biztonság iránti elkötelezettség egyesítése a bukósisakgyártásban.

A Caberg egy tősgyökeres olasz cég, mely közel fél évszázada foglalkozik bukósisakgyártással. Ez idő alatt sok innovatív megoldással előrukkoltak, s a mai napig folyamatos fejlődéssel igyekeznek az élvonalban maradni. 

Ismerd meg a MotorOázis egyik fő márkájának történetét! 

A Caberg volt az első olasz vállalat, amely felnyitható bukósisakot dobott piacra, és a második a világon, elsősorban a túramotoros piac nagy növekedési potenciáljában bízva. Az évek során a Caberg erőssége a kiváló használati értékkel rendelkező, vonzó megjelenésű és funkcionális bukósisakok gyártása lett.

A cég modern épületben elhelyezkedő telephelye otthont ad a vezetőségnek, a gyártási részlegnek és a tesztlaboratóriumnak is, ez a szoros együttműködés garantálja a törvény által előírt sikeres megfelelőségi vizsgálatokat, hogy az elkészült termékek a legmagasabb biztonságot és maximális kényelmet nyújtsák a motoros számára.

A gyártási eljárás során rendszeresen, szigorú minőségellenőrzési folyamaton keresztül ellenőrzik az elkészült termékeket, nem véletlen, hogy a modellek rendre kitűnő értékeléseket kapnak az Egyesült Királyság Közlekedési Minisztériuma által elvégzett SHARP biztonsági teszten.

A Caberg kereskedelmi hálózata eléri a legtöbb európai piacot, és jelen van számos Európán kívüli országban, mint például Törökország, Izrael, Kuvait, Oroszország, Hongkong, Tajvan, Indonézia, Malajzia, Új-Zéland, Mexikó és sok más dél-amerikai állam.

Pillants bele a gyártási eljárás műveleteibe, ismerd meg kicsit közelebbről a cég filozófiáját az alábbi hangulatos kisfilm által: 

 1974 

A Caberget az észak-olaszországi Bergamo városában alapították a hetvenes évek első felében. A cég neve is az ebből kialakított betűszó: Caschi di Bergamo (bukósisakok Bergamóból).

A gyártó ebben az évben két új sisakot dobott piacra, a zárt Articolo 100-at és a nyitott, sildes Articolo 300-at.  

 1978  Bemutatják a Ventura modellt, melynek különlegessége, hogy innovatív kioldórugós pleximechanika-rendszerrel látták el; valamint a Total Cross névre keresztelt típust, az első, kifejezetten off-road felhasználásra szánt sisakot.      
 1981 A kínálatba kerül a modern, zárt Contender több színben.
 1984 Piacra dobják a 184 névre keresztelt zárt sisakot széles plexivel, illetve a terepmotorosoknak kifejlesztett 384-et.
 1986 A polcokra kerül a 358, amely nagyon modernnek számított a maga korában. A sisakot silddel és plexivel is ellátták, megcélozva ezzel az ún. dual-sport szegmenst.    
 1991 A Caberg kifejleszti a 191-es modellt, mely egy zárt, sportos megjelenésű bukósisak, valamint a Juniort, ami a gyártó első zárt bukósisakja gyerekek számára.   
 1992 A Caberg első olasz gyártóként kifejleszt egy forradalmian új, felnyitható bukósisakot, mely a 292 Unlimited típusnevet kapja.
 1998

Ennek az évnek a nagy híre a Just One modell megjelenése, az első flip-up bukósisak a piacon, mely nemcsak hogy nyitott sisakká alakítható, hanem egyetlen gombbal nyitható az állrésze.

 2002 A Caberg bemutatja a Downtown-t, az innovatív nyitott bukósisakot beépített napszemüveggel.
 2003  Az év nagy durranása a Justissimo, az exkluzív flip-up sisak beépített napellenzővel, mely felnyithatóból könnyedén nyitottá alakítható. 
 2005  A Downtown és a Justissimo óriási sikerét követően a Caberg piacra dobja a Solo modellt, az első zárt sisakot beépített napellenzővel felszerelve.
 2008 A Caberg kifejleszti a V2X Carbon típust, a sportos zárt sisakot karbon külső héjjal és beépített napellenzővel.
 2012 Érkezik a zárt Ego bukósisak, melynek különlegessége integrált szellőzőrendszere: a bukó tetején, a héjszerkezetben elhelyezett lyukacsos acéllemezen keresztül jut be a friss levegő a bukó belsejébe.
 2014 A Caberg, ismét csak korát megelőzve, bemutatja a Tourmax modellt, a világ első felnyitható dual-sport bukósisakját. 
 2017

A Ghost éve: egy agresszív és futurisztikus nyitott bukósisak szemüveg alakú plexivel.

 2018 Palettára kerül a Drift Evo, a kompozit – üvegszál és karbon – héjszerkezetű sporttúra bukósisak, mely jelenleg is a vállalat zárt sisakjainak zászlóshajója. 
 2019 A Caberg bemutatja a csúcskategóriás Levo felnyitható bukósisakot, melyet amellett, hogy kompozit héjszerkezettel készült, panorámás, ultraszéles plexivel álmodtak meg a tervezők.   
 2020

A prémium szegmenst erősítve érkezik a kompozit héjszerkezetű, nyitott Flyon.

 2021 A Caberg bemutatja a sportos, zárt Avalont, mellyel a fiatal motorosok szívét célozzák meg. 
 2022 A fejlődés nem áll meg, a Caberg fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy újabb innovációkat csempésszen termékeibe, hogy azok igazán komfortosak, kiemelkedő használati értékűek, no és persze biztonságosak legyenek. Ezen túlmenően a tervezők igyekeznek a külcsín tekintetben is alaposan odatenni magukat, mindegyik típus különböző, a legváltozatosabb igényeknek megfelelő, szemet gyönyörködtető fényezésekkel készül.


A Caberg bukósisakok minőségére és kiváló használati értékére mi sem szemléletesebb példa, mint hogy számos motorversenyző is az olasz fejfedőt választja. A márka többek között jelen van az olasz nemzeti és az európai gyorsaságimotoros bajnokság több kategóriájában, a Red Bull Rookies Cup-ban, sőt még a WSBK-ban is.

Magyarországon a vállalat hivatalos importőre a Nagy Lajos király úti MotorOázis motorosbolt.

Az üzlet polcain megtalálható a Caberg összes modellje a robogós sisakoktól kezdve a felnyithatókon át a top kategóriás versenysisakokig.

Így személyesen is megnézhető, felpróbálható a Levo, Horus, Sintesi, Droid, Tourmax, Duke II, Drift Evo, Avalon, Jackal, Ghost, Freeride, Uptown, Riviera V3 és V4 széria számos fényezése.

Tegyél egy próbát velük!